Change was een Italiaans-Amerikaanse Disco / R & B-groep die in 1979 in Bologna, Italië werd opgericht door het creatieve genie van zakenman en uitvoerend producent Jacques Fred Petrus (1949-1986) en Mauro Malavasi.

De band had enorm succes in heel Europa in de jaren 80 en deze dubbel-cd bevat alle grote hits van de band, evenals die mixen en tracks die als essentieel worden beschouwd voor de serieuze verzamelaar, waaronder 2 niet eerder uitgebrachte tracks.

De digipak bevat ook een boekje van 32 pagina’s over de geschiedenis van de band. Het debuutalbum van de band, The Glow Of Love, werd uitgebracht in 1980 en bevatte de miljoenverkoper “A Lover’s Holiday”. De vervolghits van het album “Searching” en het titelnummer bevatten leadzang van de toen nog onbekende Luther Vandross.

De drie nummers gecombineerd stonden 9 weken op # 1 in de Billboard’s Disco-hitlijsten, genoeg om het het # 1 Disco-album van het jaar en een miljoenverkoper in de VS te maken. Het vervolgalbum, Miracles, bevatte de hits “Paradise”, ” Hold Tight “en” Heaven Of My Life “, die samen 6 weken op de nummer één plek in 1981 op de Billboard Disco-hitlijst stonden. Met de hulp van opkomende producers Jimmy Jam en Terry Lewis herstelde de groep zichzelf met hun eerste top tien R & B-hit in drie jaar met het titelnummer van hun Change Of Heart-album in 1984.

Het jaar daarop bracht de band hun laatste album uit, Turn On Your Radio, met de kleine hit “Let’s Go Together”. 2010 – De 80’s groep CHANGE is terug !!!! Nieuw album “Change Your Mind” De plaat is gearrangeerd en gedirigeerd door Davide Romani en geproduceerd door Davide Romani en Francesco Puccioni.

Veel van de nummers zijn mede geschreven door Davide Romani, Mike Francis en Patrick Boothe. De uitstekende productie draagt ​​een typisch R & B-geluid uit de vroege jaren ’90, meer gerelateerd aan de Britse stijl dan aan de Amerikaanse variant.

Het Britse lid Patrick Boothe is de belangrijkste betrokken zanger en hij doet het werk met enthousiasme en achtergrond door Lisa Fischer. Hoogtepunten zijn een geweldige versie van Mike Francis ‘”Friends”, de vocaal indrukwekkende ballad “If Only I Could Change Your Mind”, de mooie mid-tempo beater “Way You Want Me” en het Marvin Gaye nummer “I Want You”.

Andere hoogtepunten op het album zijn “Say What You Wanna Say”, “Losing Me Again”, “Happy Ending” en “Things We Do For Love”.