Dan Hartman is een bekende Disco-artiest en producer, bedankt voor zijn single “Instant Replay” uit 1978.

In dat jaar kwam de andere in kaart, genaamd “Free Ride”. Na dit enorme succes begon Dan met het produceren van andere bands.
Dan, net in 1984, zou hij terug in de hitlijsten staan ​​met een door hemzelf uitgevoerd nummer genaamd “I can dream about you”. Zijn laatste album was “Keep the fire burning”, met in 1994 de discodiva Loleatta Holloway, met een radiohit genaamd “Relight my fire”.

Helaas verliet Dan ons in datzelfde jaar vanwege gezondheidsproblemen veroorzaakt door aids. We missen je allemaal, Dan! Loleatta is een geweldige diva uit de jaren 70. Begin jaren 70 nam ze haar discohits op in Salsoul Records. “Runaway”, opgenomen in 1977, is een klassieker.

Geproduceerd door Vicent Montana Jr., Loleatta en Salsoul Orchestra mixed disco, met soul en andere ritmes, die een ongelooflijk geluid maken. “Runaway” zou twintig jaar later opnieuw worden opgenomen door Nuyorican Soul, dat een geweldige versie maakte voor dit nummer, uitgevoerd door India, en hetzelfde Vicent Montana’s Salsoul Orchestra.

Loleatta heeft ook de hit “Hit and Run”, zeer vergelijkbaar met “Runaway”, en een ongelooflijk duo met DAN HARTMAN in “Relight My fire”.
Loleatta zou in 1994 opnieuw met hem opnemen, het nummer “Keep the fire burning”.